|
claudiaandor
|
 |
« : 19 Martie, 2010, 10:33 » |
|
Pana am reusit sa imi gasesc propriul meu echilibru am incercat o sumedenie de metode de la cele mai stricte regimuri pana la cele mai lejere. Insa fara nici un rezultat pe termen mediu sau lung. Ce reuseam sa dau jos luna aceasta punem dublu luna viitoare. Toate acestea pana cand am spus stop ! Asa nu se mai poate, vreau sa slabesc si vreau sa ma mentin. Sia tunci am inceptu sa ma gandesc oare ce are nevoie corpul meu pentru a face ceea ce ii cer eu. Raspunsul e simplu : are nevoie de echilibru sa simta ca primeste ce are nevoie. Si anume sa nu il dezechilibrez prin restrictii pentru ca in acest fel el isi va face depozite pentru asa zisele zile negre cand nu ii voi da ce are nevoie, in acest fel dupa ce slabim, cand incercam sa revenim la a manca mai normal noi ne ingrasam. Ce trebuie sa faci e un pic dificil pana te urnesti sa iti creezi proprile reguli de a avea 3 mese pe zi, de a nu manca cu 2-3 ore inainte de culcare si de a te asigura ca in meniul zilnic se regasesc anumite alimente ca produsele lactate, cateva legume, fie fierte, fie in stare naturala, cam doua alimente bogate in proteine, trei fructe proaspete, doua alimente care sa contina amidon, si anume paste fainoase, legume uscate, orez, gris sau cartofi. Iar la final, dar nu mai putin importanta va fi apa, minimul de doi litri pe zi despre care auzi pretutindeni. De asemenea, o alimentatie echilibrata va evita pe cat posibil excesul de sare si ulei, care afecteaza serios organismul uman pe termen lung. Un alt sfat simplu de urmat este acela de a nu manca niciodata mai mult decat poate organismul tau la un moment dat. Daca esti la o masa festiva sau in vizita la cineva si simti ca te-ai saturat si ca pur si simplu nu poti termina tot din farfurie, nu te sfii sa refuzi excesul. Din pacate, orice gazda, din exces de ospitalitate, tinde sa iti ofere mai multa mancare decat poti duce, in ideea de a nu pleca nemultumita sau de a-ti forma o impresie proasta. Explica-i insa politicos ca te-ai saturat si ca ii multumesti pentru masa, insa nu poti manca mai mult de atat. Astfel, organismul tau nu va fi supus unei supraalimentari care nu isi are locul. Atunci cand mananci un meniu mai bogat in grasimi, si anume cartofi prajiti sau friptura, incearca sa iti faci de fiecare data si o salata de cruditati, care incetineste absorbtia grasimilor. De asemenea grasimile asociate cu ceapa cruda ajuta la asimilarea lor fara a fi depuse.Daca ar fi sa ne gandim poate la bunici nostri care mancau slanina poate chiar zilnic si nu erau grasi oare de ce ? O asociau cu ceapa sau chiar usturoi. De asemenea alimentatia echilibrata, combinata cu activitatea fizica, iti va asigura un corp sanatos si frumos modelat. Nu vei mai avea in permanenta obsesia unor kilograme in plus, pentru ca atat timp cat organismul primeste atat cat trebuie din ceea ce are cu adevarat nevoie, nu mai depoziteaza irational grasimi. In plus, starea ta generala va fi una de bunadispozitie si vitalitate, pentru simplul motiv ca vei fi multumita de tine, de felul in care arati acum si vei vedea ca eforturile nu ti se mai par atat de grele. Cu mult drag, Claudia
|